Perawatan Panas Kanggo Paduan Nikel

Proses Perawatan Panas Paduan Nikel umume kalebu telung proses yaiku dadi panas, pengawetan panas, lan adhem, lan kadang mung ana rong proses pemanasan lan pendinginan. Proses kasebut sambung lan ora terganggu.
Pemanasan
Pemanasanminangka salah sawijining proses penting kanggo perawatan panas. Ana akeh cara pemanasan kanggo perawatan panas logam. Panggunaan arang lan batu bara minangka sumber panas, banjur aplikasi bahan bakar cair lan gas. Penerapan listrik nggawe panas dadi gampang dikontrol, lan ora ana polusi lingkungan. Sumber panas iki bisa digunakake kanggo dadi panas langsung, utawa dadi ora panas kanthi uyah utawa logam cair, utawa uga partikel ngambang.
Nalika logam digawe panas, benda kerja kena hawa, lan oksidasi lan dekarburisasi asring kedadeyan (yaiku, isi karbon ing permukaan bagean baja dikurangi), sing menehi pengaruh negatif banget marang sifat permukaan bagean sawise perawatan panas. Mula, logam biasane dipanaskan ing swasana sing dikendhaleni utawa swasana protektif, uyah cair, lan vakum, lan cara nutupi utawa kemasan uga bisa digunakake kanggo nglindhungi lan dadi panas.
Suhu pemanasan minangka salah sawijining parameter proses penting kanggo proses perawatan panas. Pilihan lan kontrol suhu panas minangka masalah utama kanggo njamin kualitas perawatan panas. Suhu pemanasan beda-beda karo bahan logam sing diolah lan tujuane ngobati panas, nanging umume digawe panas ing ndhuwur suhu transisi karakteristik tartamtu kanggo entuk struktur suhu tinggi. Kajaba iku, transformasi mbutuhake wektu tartamtu. Mula, yen lumahing benda kerja logam tekan suhu panas sing dibutuhake, suhu kasebut kudu dikendhalekake sajrone wektu tartamtu supaya suhu internal lan eksternal konsisten lan ngrampungake transformasi mikrostruktur. Periode wektu iki diarani wektu nyekel. Nalika nggunakake panas banget lan energi panas ing ndhuwur, kacepetan dadi cepet banget, lan umume ora ana wektu, dene wektu pangobatan panas kimia asring luwih dawa.

Adhem

 

Adhemuga minangka langkah sing penting banget kanggo proses perawatan panas. Cara pendinginan beda-beda gumantung saka proses, lan sing utama yaiku ngontrol tingkat pendinginan. Umume, annealing duwe pendinginan sing paling alon, normalake pendinginan luwih cepet, lan pendinginan laju pendinginan luwih cepet. Nanging, ana macem-macem syarat amarga macem-macem bahan baja. Contone, baja keras kothong bisa dipateni kanthi laju pendinginan sing padha karo normalisasi.

Wektu kiriman: Apr-12-2021